Reading Slump



Reading slump-ul este un lucru groaznic pt un cititor, este momentul în care ai senzația că numai poți citii nimic. E foarte greu să ieși dintr-un reading slump, dar sunt metode de a ieșii din această stare teribilă.

1. Să te uiți pe booktube sau să citești bookblogs.

Pe mulți îi ajută foarte tare dacă văd ce au citit alții sau ce cărți consideră interesante, de multe ori la face poftă de citit. Cine știe, poate o carte din bibliotecă sau chiar o vizită până la librărie pentru una dintre cărție găsite pe internet.


2. Să recitești o carte carte ți-a plăcut foarte mult.

Fiind alături de personajele tale preferate pentru încă o prezență în lumea lor poate să te ajute extrem de mult. Când citești o carte nu înseamnă neapărat că după ce ai terminat-o aceasta nu va mai fi deschisă de către tine. Lumea aceea ficțională poate să te ajute foarte mult și să îți aducă aminte de ce iubesți cititul.


3. Să încerci să citești o carte de mult dorită.

Această variantă poate să fie și bună și rea. Partea bună este că va fi o satisfacție să citești o carte care de mult este pe lista must read, dar partea rea este că reading slump-ul în care ești poate să strice farmecul cărți.



4. Să citești cărți despre care ai auzit doar lucruri bune.

Eu când îmi aleg o carte de citit îmi place doar sa aud păreri despre acea carte. Îmi place să intru eu și să descopăr singură lumea personajelor. Unii nu au mereu noroc când aleg această variantă, dar pentru mine e perfectă.


5. Să alegi o carte care nu se află în zona ta de confort.

Fiecare are un gen de carte preferat și mai mereu alegem o carte din același gen, dar pentru a ieși din reading slump ar fi bine să descoperi și un alt gen, poate îți va plăcea la fel de mult sau poate că mai mult.

                                                 

6. Accesează site-ul What Should I Read Next.

După părerea mea este un site grozav. Să îți zic cum merge, trebuie doar să scri numele cărți tale preferate sau numele autorului tău preferat și acest site îți va sugera cărți asemănătoare.


7. O vizită la librărie.

Nu numai că este relaxant să vezi cărți peste tot, dar poți să găsești una care să te ajute să ieși din reading slump. E simplu. Dacă ai o carte de ceva timp în minte, citești măcar primul capitol din acea carte și vezi dacă e pe gustul tău și dacă e cea ce îți trebuie ție în momentul de față.



Comentarii